Wat heb je nodig voor deze luchtige koffiemousse taart?
8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Oventijd: 25 minuten
Koeltijd: minstens 4 uur, bij voorkeur een nacht
Voor de cakelaag:
- 110 gram roomboter op kamertemperatuur
- 150 gram pure chocolade
- 3 eieren, gesplitst
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 8 gram cacaopoeder + extra om te bestrooien
- snuf zout
Voor de koffie mousse:
- 2 eidooiers
- 100 gram suiker
- 12 gram maizena
- 160 ml warme melk (ongeveer 25 graden)
- 1/2 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels espresso (Eccellente espressobonen)
- 3 blaadjes gelatine
- koud water
- 250 gram slagroom
Benieuwd hoe je deze verrukkelijke taart maakt? Bekijk het volledige Recept voor koffiemousse taart van Deb's Bakery & Kitchen!