Ingrediënten voor 8 ijsjes
- 4 espresso’s
- 150 ml gecondenseerde melk
- 300 ml halfvolle melk
- 1½ eetlepel vanillesiroop
Benodigdheden
- 8 ijsvormpjes
- 8 ijsstokjes
- maatbeker
Bereidingswijze
- Zet 4 espresso’s met je espressomachine en schenk deze in een maatbeker. Voeg de gecondenseerde melk en vanillesiroop hieraan toe en roer dit goed door.
- Plaats de maatbeker in de koelkast en laat het goed afkoelen.
- Haal de maatbeker uit de koelkast, vul het mengsel aan met de halfvolle melk en roer dit even door.
- Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en plaats deze voor een uur in de vriezer om op te stijven.
- Haal na een uur de ijsvorm uit de vriezer en steek de stokjes in de ijsjes en plaats dit terug in de vriezer voor minimaal 5 uren zodat de ijsjes goed bevriezen.
- Haal de ijsjes na het vriezen uit de vormpjes.
Smullen maar!