Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen
100 ml mascarpone
20 gram suiker
100 ml vanillevla
100 ml kwark
100 ml espresso (afgekoeld)
25 ml Tia Maria
90 pepernoten
stukje pure chocolade
cacao
pepernoten
Bereiding
Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Als het goed gemengd is roer je de kwark en vla erdoor. Meng de afgekoelde espresso met Tia Maria. Doop de helft van de pepernoten in de espresso en haal ze eruit als het de espresso heeft opgezogen. Verdeel de pepernoten over vier glazen. Schep over de laag met pepernoten een lepel van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernoten in de espresso en verdeel deze over de laag mascarponemengsel. Verdeel tot slot het mascarponemengsel over de geweekte pepernoten. Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Garneer de glazen met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en (stukjes) pepernoot.
Als je dit toetje voor kinderen maakt is het verstandig om de Tia Maria uit het recept te laten.