"https:\/\/cdn.webshopapp.com\/shops\/314566\/themes\/182833\/v\/2034356\/assets\/author1.jpg?20231024114134"

Baileys Irish Affogato

15 Maart 2022
Baileys Irish Affogato
Dirk Jan
Dirk Jan
Eigenaar
Affogato, Italiaans voor "verdronken", wordt gemaakt door een hete espresso over een bolletje ijs of gelato te gieten. Het resultaat is het meest zijdezachte dessert dat geschikt is voor iemand die houdt van een desserts wat niet overdreven zoet is.

We gebruiken Stracciatella ijs om de espresso te accentueren, maar elke complementaire smaak zou goed werken. De espresso smelt het ijs niet volledig, maar verzacht het alleen tot een fluweelachtige textuur terwijl de smaken zich combineren. Voor een volwassen twist verandert een extra shot Baileys het dessert in een heerlijke versie van Irish coffee.


INGREDIËNTEN

  • 2 bolletjes Stracciatella ijs
  • 1 glaasje Baileys Irish Cream
  • 2 glaasjes hete espresso


AAN DE SLAG

  1. Schep ijs in een Irish coffee mok
  2. Giet Baileys Irish Cream en hete espresso over het ijs
  3. Serveer onmiddellijk